Vem är Johanna just nu?

Johanna är i den absolut första fasen så att säga. Även om hon själv burit på tankar kring sin könstillhörighet enda sedan barnsben så är det först nu hon börjat prata om det på allvar med mig. Första gången hon nämnde något om det här var för ca 4 år sedan, och så som jag känner Johanna är jag inte förvånad över hennes beslut att bli man. Det känns faktiskt ganska naturligt även för mig.

Just nu googlar vi en massa om det, tittar på filmer på youtube och försöker få så mycket information som möjligt. Om ungefär en månad ska hon börja prata med en kontakt inom vården. Blir spännande!
Johanna är fortfarande Johanna. Hon har bestämt sig för sitt killnamn, Joel, men eftersom hon inte kommit ut som FTM än så är hon fortfarande kvinna i allas ögon. En väldigt manlig kvinna visserligen, men hon är Johanna helt enkelt.

När Johanna uttrycker sin könstillhörighet brukar hon säga något i stil med: "Jag är en man. Jag vill ha skägg, slippa bröst. Jag klär mig endast i herrkläder, använder endast herrskor och herrparfym. Jag vill vara Petras man, pappa till våra barn. Men bara för att jag har bröst och fitta så klassas jag som kvinna. Om vi skulle få barn som två kvinnor hade jag inte velat bli kallad för mamma. De hade hellre fått kalla mig Jojo."

Kommentarer
Postat av: josefine

Hej, haft en bra dag hitills? :)

2010-07-23 @ 16:21:10
URL: http://technicolor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0